Siguranța pe primul loc
Indicații pentru prelucrarea în siguranță a produselor Fischer
Siguranța pe primul loc

Siguranța pe primul loc!

Valorile de menținere (sarcinile) și aplicațiile menționate pe ambalaj sunt doar orientative. Acestea pot fi influențate negativ de gradul de instalare corectă, de calitatea materialului de construcție în care urmează să fie fixat produsul, de condițiile de prelucrare și de mediu, având drept consecință pericole pentru persoane și daune materiale. În cazul în care există incertitudini, solicitați efectuarea fixării de către un specialist.

Dimensiunea șurubului și sarcina

Valorile de menținere (sarcinile) au fost determinate de Fischer în condiții optime, cum ar fi perforarea și curățarea corespunzătoare a găurii, montarea corectă și cele mai adecvate șuruburi în materiale de construcție intacte și solide, în condiții normale de mediu.

Dacă diblurile sunt livrate cu șuruburi, valorile de menținere (sarcinile) se aplică pentru combinația de dibluri și șuruburi livrată.
Dacă diblurile sunt livrate fără șuruburi, se aplică sarcinile pentru șuruburile recomandate cu diametrul maxim. Șuruburi cu diametru mai mic înseamnă sarcini mai mici.

Materiale de construcție și sarcini

Materialul de construcție în care se introduce diblul este esențial pentru sarcina pe care o poate asigura diblul. Simbolurile materialelor de construcție prezentate indică grupele de materiale de construcție pentru care poate fi utilizat diblul. Sarcinile conexe sunt sarcinile maxime recomandate la materialul de construcție respectiv.

Dacă sunt prezentate mai multe materiale de construcție într-o combinație, este indicată sarcina pentru materialul de construcție cel mai slab.

Beton fisurat

Beton nefisurat

Cărămidă plină

Cărămidă cu goluri

Cărămidă silico-calcaroasă plină

Cărămidă silico-calcaroasă cu goluri

Plăci de ipsos

Placă din fibre de ghips

Plăci din lemn

Lemn

Material izolator

Puncte de fixare și sarcini

Sarcina de tracțiune

Sarcina indicată pe ambalaje se aplică numai pentru un punct de fixare (diblu simplu) și reprezintă valoarea mai mică dintre sarcina de tracțiune și sarcina transversală.

Exemplu:
Sarcina de tracțiune 15 kg (150 N)
Sarcina transversală 25 kg (250 N)

–––––––––––––––––––––––––––

Sarcina indicată pe ambalaj 15 kg (150 N)
Tensile load

Sarcina transversală

Dacă aplicația implică grupe de dibluri (grupe de 2, 4 etc.), capacitatea portantă a produselor trebuie luată în considerare în mod diferit. În caz de incertitudine vă recomandăm să consultați un specialist. (A se vedea mai jos opțiunile de asistență).

Transverse load

Prinderea sarcinilor mobile

Sarcinile mobile constituie o provocare deosebită pentru produsele de prindere.
Înainte de a prinde cu unul dintre produsele noastre o sarcină mobilă (de exemplu balansoare/hamace/...), vă rugăm să contactați tehnicienii noștri de aplicație.
 

Informații suplimentare

QR Code
Aveți acces online la toate informațiile disponibile despre produs prin intermediul codului QR respectiv de pe ambalaj.
Retailer
Magazinul de specialitate prin care ați achiziționat produsul Fischer vă stă la dispoziție cu sfaturi și asistență.
Technical hotline
Dacă aveți întrebări sau probleme, puteți apela oricând linia telefonică de asistență tehnică Fischer.
FiXperience
FiXperience, software-ul gratuit de măsurare pentru specialiști, și documente precum certificate, cataloage, broșuri și multe alte informații utile puteți găsi pentru descărcare în zona noastră de service.
Apps
Aplicațiile fischer Professional și fischer Dübelfinder für Heimwerker sunt disponibile pentru descărcare în mod gratuit în App Store și Google Play.
Social Media
Pe diverse platforme de comunicare socială unde compania Fischer este prezentă, găsiți informații detaliate despre dibluri și diverse tutoriale video și audio.
sc10-cd-1