Sigurnost na prvom mjestu
Upute o sigurnoj obradi proizvoda tvrtke fischer
Sigurnost na prvom mjestu

Sigurnost na prvom mjestu!

Vrijednosti prihvata (tereti) i primjene koje su navedene na ambalaži predstavljaju samo referentne vrijednosti. Na njih se može negativno utjecati ovisno o stupnju točne montaže, kvaliteti građevinskog materijala u kojem se pojedini element treba pričvrstiti, uvjetima obrade i okoline i kao posljedica toga može doći do opasnosti za osobe i štete na stvarima. U slučaju sumnje, pričvršćivanje prepustite stručnjaku.

Veličina vijaka i teret

Vrijednosti prihvata (terete) poduzeće fischer utvrdilo je pod optimalnim uvjetima poput izrade i čišćenja bušotina u skladu s pravilima, kod točne montaže te najprikladnijih vijaka u neoštećenim i stabilnim građevinskim materijalima i pod normalnim uvjetima okoline.

Ako se tiple isporučuju s vijcima, primjenjuju se vrijednosti prihvata (tereti) za isporučenu kombinaciju tipli i vijaka.

Ako se tiple isporučuju bez vijaka, primjenjuju se tereti za preporučene vijke s maksimalnim promjerom. Vijci s manjim promjerom podrazumijevaju manje terete.

Građevinski materijali i tereti

Građevinski materijal koji se udubljuje odlučujući je za teret koji tipla može osigurati. Prikazani simboli za građevinske materijale navode za koje se skupine građevinskih materijala tipla može koristiti. Pripadajući tereti su maksimalno preporučeni tereti u pojedinom građevinskom materijalu.

Ako je prikazana kombinacija više građevinskih materijala, teret se iskazuje za najslabiji građevinski materijal.

Puknuti beton

Nepuknuti beton

Puna opeka

Perforirana opeka

Puna pješčano-vapnena opeka

Perforirana pješčano-vapnena opeka

Gips-kartonske ploče

Gips-vlaknaste ploče

Drvene ploče

Drvo

Izolacijska pjena

Točke pričvršćenja i tereti

Vlačno opterećenje

Teret koji je naveden na ambalažama vrijedi samo za jednu točku pričvršćenja (pojedinačnu tiplu) i predstavlja malu vrijednost vlačnog opterećenja i poprečnog opterećenja.

Primjer:
Vlačno opterećenje 15 kg (150 N)
Poprečno opterećenje 25 kg (250 N)

–––––––––––––––––––––––––––

Specifikacija opterećenja na ambalaži 15 kg (150 N)
Vlačno opterećenje

Poprečno opterećenje

Ako se primjenjuju skupine tipli (skupine od 2, 4 tiple itd.), nosivost proizvoda mora se drugačije razmatrati. Ovdje preporučamo da u slučaju sumnje zatražite savjet stručnjaka. (v. d. ponuđena podrška).

Poprečno opterećenje

Pričvršćivanje pokretnih tereta

Pokretni tereti poseban su izazov za proizvode za pričvršćivanje.
Prije nego pričvrstite pokretni teret s jednim od naših proizvoda (npr. ljuljačka/viseća mreža/...)
kontaktirajte naš odjel za tehnologiju primjene.
 

Dodatne informacije

QR Code
Pristup svim online raspoloživim informacijama o proizvodima dobit ćete putem odgovarajućeg QR koda na ambalaži.
Retailer
Profesionalni trgovac preko kojeg ste kupili svoj proizvod tvrtke fischer stoji Vam na raspolaganju svojim savjetom i podrškom.
Technical hotline
Za pitanja i probleme možete u svakom trenutku kontaktirati Tehnički dežurni broj za aplikacijsku tehniku fischer.
FiXperience
FiXperience, besplatni softver za mjerenje za stručnjake i dokumente poput kataloga odobrenja, brošura i mnogo drugih korisnih informacija možete pronaći spremne za preuzimanje u našem servisnom području.
Apps
Aplikacije fischer Professional i fischer Dübelfinder za kućne majstore stoje Vam besplatno na raspolaganju u App Storeu i na Google Playu.
Social Media
Sveobuhvatno znanje o tiplama te mnogo savjeta i trikova kroz sliku i zvuk možete pronaći na različitim kanalima društvenih mreža tvrtke fischer.
sc10-cd-2