Безопасността е на първо място!
Инструкции за безопасна обработка на продуктите на fischer
Безопасността е на първо място!

Безопасността е на първо място!

Посочените върху опаковката стойности на задържане (натоварвания) и приложения са ориентировъчни. В зависимост от степента на правилния монтаж, качеството на строителния материал, в който трябва да се закрепва, условията на обработката и околната среда могат да бъдат повлияни негативно и да доведат до опасност за хората и материални щети. Ако имате съмнения, възложете закрепването на професионалист.

Размер на винта и натоварване

Стойностите на задържане (натоварвания) са определени от fischer при оптимални условия, като правилно пробиване и почистване, правилен монтаж и най-подходящите винтове в непокътнати и товароподемни строителни материали и при нормални условия на околната среда.

Ако дюбелите се доставят с винтове, стойностите на задържане (натоварвания) се отнасят за доставената комбинация от дюбели и винтове.

 

Ако дюбелите се доставят без винтове, се прилагат натоварванията за препоръчаните винтове с максимален диаметър. Винтовете с по-малък диаметър означават по-малки натоварвания.

Строителни материали и натоварвания

Строителният материал, в който се забива дюбелът, е решаващ за натоварването, което дюбелът може да носи. Показаните символи на строителните материали показват за кои групи строителни материали може да се използва дюбелът. Свързаните натоварвания са максималните препоръчителни натоварвания за съответния строителен материал. Ако няколко строителни материала са показани в комбинация, показва се натоварването за най-слабия строителен материал.

Напукан бетон

Ненапукан бетон

Плътна тухла

Решетъчна тухла

Плътна пясъчно-варова тухла

Решетъчна пясъчно-варова тухла

Гипскартон

Гипсофазерна плоскост

Дървени плоскости

Дърво

Изолационен материал

Точки на закрепване и натоварвания

Натоварване на опън

Натоварването, посочено върху опаковката, се отнася само за една посока на закрепване (единичен дюбел) и представлява по-ниската стойност на натоварване на опън и напречно натоварване.

Пример:

Натоварване на опън 15 Kg (150 N)

Напречно натоварване 25 kg (250 N)

–––––––––––––––––––––––––––

Данни за натоварване върху опаковката 15 kg (150 N)

Tensile load

Напречно натоварване

Ако при приложението става въпрос за групи дюбели (групи от 2, 4 и т.н.), носещата способност на продуктите трябва да се разглежда по различен начин. Ако имате съмнения, препоръчваме да потърсите съвет от специалист. (Вижте по-долу опциите за поддръжка).

Transverse load

Мацаванне рухомых грузаў

Рухомыя грузы маюць адмысловыя патрабаванні да крапежных вырабаў.
Перад выкарыстаннем нашых вырабаў для мацавання рухомых грузаў (напрыклад, арэляў/гамака і г. д.) звярніцеся ў нашу службу тэхнічнай падтрымкі
 

Further information

QR Code
Можете да получите достъп до цялата информация за продукта, налична онлайн, като използвате съответния QR код върху опаковката.
Retailer
Професионалните търговци, от които сте закупили Вашия продукт на fischer, ще се радват да Ви дадат съвет и да Ви помогнат.
Technical hotline
Ако имате въпроси или проблеми, можете по всяко време да се свържете с горещата линия за техническа поддръжка на fischer. Контакт за горещата линия за техническа поддръжка
FiXperience
FiXperience, безплатният софтуер за измерване за професионалисти и документи, като удостоверения, каталози, брошури и много допълнителна полезна информация могат да бъдат изтеглени от нашата сервизна зона.
Apps
Приложенията „fischer Professional“ и „fischer Dübelfinder“ за домашни майстори са достъпни безплатно в App Store и Google Play
Social Media
Обширни познания за дюбелите, както и множество съвети и трикове под формата на картина и звук могат да бъдат намерени в различните канали на fischer в социалните медии.
sc10-cd-2